Praktijkondersteuner GGZ

Wie is de POH-GGZ?

In onze praktijk is Dorothee Hüls werkzaam als POH-GGZ. De afkorting staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg.

De POH-GGZ heeft kennis en ervaring op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Door de deskundigheid op het terrein van psychosociale en psychosomatische klachten is een kortdurende behandeling of begeleiding binnen de huisartsenpraktijk vaak mogelijk, zodat uw klachten of spanningen verminderen. Met een POH-GGZ is er de mogelijkheid om snel laagdrempelig aan de slag te gaan met uw klachten.

Met welke klachten kunt u terecht bij onze POH-GGZ?

Dat kan bijvoorbeeld gaan om:

-          Somberheid, vermoeden van depressie
-          Angst- en spanningsklachten
-          Slaapproblemen
-          Overbelasting/burn-out
-          Rouw
-          Stresscoping, leren omgaan met stress
-          Meditatiebegeleiding
-          Ontspanningsoefeningen

Wat kan de POH-GGZ voor u doen?

Tijdens het intakegesprek (45 minuten) brengt de POH-GGZ samen met u uw klachten en hulpvraag in kaart. Afhankelijk van uw zorgbehoefte en hulpvraag volgen er vervolgafspraken (30 minuten). Na een paar gesprekken kunt u mogelijk weer op eigen kracht verder.

Mocht het nodig zijn, dan kan er besloten worden u door te verwijzen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijke werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling). Dit alles gebeurt in samenspraak met uzelf en met uw huisarts, met wie informatie wordt uitgewisseld om goede beslissingen te nemen over uw behandeling. De POH-GGZ heeft uiteraard een geheimhoudingsplicht.

Hoe komt een afspraak bij de POH-GGZ tot stand?

Voor een afspraak bij de POH-GGZ is instemming van uw huisarts nodig. U kunt eerst met uw huisarts bespreken of een gesprek  met de POH-GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste afspraak voor een intakegesprek gemaakt.

Tijdsduur van een gesprek en gemiddelde duur van begeleiding

Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten. De vervolgafspraken duren 30 minuten.  Soms zijn vijf gesprekken voldoende, soms iets meer.

Kosten

Voor u zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH-GGZ. De consulten maken deel uit van de huisartsenzorg in het basispakket van uw zorgverzekering.

Wat vragen wij van u?

De POH-GGZ zal u af en toe vragen om thuis iets te lezen of te oefenen. Voor uw eigen herstel en continuïteit van de behandeling is het van belang dat u zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Afzeggen van een afspraak

Wij verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling bent verhinderd, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk.

Contact

Spoednummer (024) 64 50 015
 

de Campus

Campuslaan 6
6602 HX Wijchen
Telefoon:
(024) 64 12 800
Avond en nacht: 0900 8880
Routebeschrijving >